[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Filety w sosie pieczarkowymFilety w sosie pieczarkowymSkładniki: 4 filety z mintaja, 4 pomidory , 2 cebule, 25 dag pieczarek, 3 jajka, szklanka wytrawnego białego wina, 3/4 szklanki śmietany, masło do posmarowania formy, sól, pieprz.Filety oprószyć solą i pieprzem.Dwa pomidory pokroić w kostkę.Pieczarki, pomidory i cebulę położyć na natłuszczonej formie do zapiekanek.Na wierzchu ułożyć filety, zalać winem i zapiekać 10 minut.Łyżką zebrać powstały sos /uważać, by nie uszkodzić filetów/.Następnie sos przecedzić przez gęste sito i podgrzać.Żółtka zmiksować ze śmietaną.Pozostałe dwa pomidory pokroić w kostkę
[ Pobierz całość w formacie PDF ]